En ny dag

First Cathedral, bild av grotta under vatten

Det finns alltid en morgondag, men alla kommer inte att ta sig dit. Livet är inte mitt liv, eller ditt. Livet är det som driver. Livet vaknar alltid på nytt. Varje morgon. Varje vår. Efter varje katastrof. Människan är dödlig. Livet är odödligt. Livet gror ur mörka vrår. Där man tror att ingenting kan växa, där gror livet.

Det finns alltid en morgondag, men det är inte säkert att jag tar mig dit. Ändå måste jag somna. Jag måste somna och tro på att jag ska vakna igen. Och när jag vaknar måste jag försöka att vara lite bättre än igår. Så att när den dagen kommer då jag inte vaknar, då har jag också min sista dag gjort det bästa jag kunde.

Foto: Amy Truter on Flickr under CC-licens

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.