Fylld av nya idéer

Har varit på konferens om sociala medier i två dagar. Otroligt spännande med duktiga föreläsare och jag kommer hem med huvudet fullt av nya idéer. Men som vanligt så saknar jag vårt perspektiv, vi som arbetar med sociala medier i kommuner och landsting. Vi har ingen produkt att marknadsföra och ingen tjänst att sälja. Vi kan inte välja att vända oss till en särskild målgrupp. Vår utmaning är istället att hela vår verksamhet betalas av stadens  invånare och huvuduppdraget är att förvalta dessa pengar väl. Vi som arbetar med kommunikation i en kommun har i uppdrag att informera  invånarna på ett sådant sätt att informationen är lätt att ta till sig och att den når invånarna där de befinner sig.

Jag ser fram emot den dagen då jag får vara med på en konferens som har offentlig förvaltning i fokus och där vi som arbetar med sociala mediekanaler inom kommuner och landsting får våra speciella frågeställningar, behov och utmaningar belysta.

Fram till den dagen  tar jag tacksamt emot den kunskap som framsynta företag skaffat sig genom att prova sig fram i de sociala mediekanalerna. Sedan åker jag hem och försöker omvandla den kunskapen till min vardag och verklighet.

 

2 kommentarer

  1. Hej Miranda, deltog också på NFI konferensen. Mycket nöjd, men delar din känsla. Har ett liknande dilemma. Jobbar på ett idrottsförbund och vi har inte heller någon produkt att sälja. Så jag efterfrågar också en konferens med dessa frågor utifrån vårt perspektiv.

  2. Hej Sandra, har hört det från flera andra som också var på konferensen. Andra från kommuner men även någon som arbetade med sjukvård. Jag skrev det i min utvärdering men kanske skulle vi lobba mer mot NFI? Ju fler desto bättre, liksom 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.