Jag är kulturstipendiat och väldigt stolt!

Såhär står det i pressmeddelandet som sändes ut från Västerås stad idag på morgonen:

KULTURSTIPENDIUM 20 000 KRONOR

Anna Widerberg, litteratur, 49 år
Anna Widerberg arbetar som informationskonsult, hon avslutade sin journalistutbildning 1989. Sociala medier är basen för hennes skrivande. På bloggen Med Miranda har hon bland annat publicerat loggboken Tiden är människornas ängel – berättelse om en ökenvandring som beskriver hennes egen erfarenhet av att förlora en viktig människa. Hon skriver nu på en roman där hon hämtat stoffet från sin egen tid som socialarbetare i Svenska kyrkan. Anna Widerberg visar på en språklig och litterär mognad och kombinerar det med ett djup som inte väjer för det svåra och hon gör det utan att bli sentimental eller självömkande

Jag är lycklig och tacksam. Det är den här bloggen och mina läsare här som manat mig att fortsätta att formulera mig. Igen och igen.

Den loggbok som nämns ovan är en axplock av de texter som jag skrivit under kategorin Sorg. Jag kallar den för Tiden är människornas ängel – berättelse om en ökenvandring

Pressmeddelande om Västerås stads föreningsledar- och kulturstipendiater 2013

4 kommentarer

  1. Åh, jag såg det här när det var nytt – men från telefonen och det är så krångligt att kommentera därifrån, så jag skulle vänta tills jag satt vid datorn… Och glömde! Nåja, nu får du lite extra ovationer såhär i efterhand, och mitt i influensaeländet, det kanske kan liva upp…!

    Så enormt välförtjänt stipendium! Grattis till dig, och grattis till alla som får förmånen att beröras av det du skriver!

    (Jag ser fram emot romanen, för övrigt…!)

    • Tusen tack! Jag är fortfarande överväldigad, både av stipendiet och motiveringen och av alla fina ord om mitt skrivande. Å så fort jag tillfrisknat får jag gå ut och köpa nåt tjusigt att bära på själva utdelningen, det är som en dröm! Sen ska jag SKYNDA med romanen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.