Samla, fokusera och sikta väl

Vad ser jag fram emot i år? En del av mig önskar att jag hade en hel hög med planer som jag kunde berätta om nu. Kanske några resor. En skidresa till fjällen i slutet av februari. En weekend i Paris i april för att möta våren. En månad i ett stenhus i Italien framåt sensommaren. En skrivarvecka i ett litet hus vid havet till hösten.

Eller lite planer för lägenheten. Jag skulle kanske äntligen få mina badrum renoverade och när allting ändå var en enda röra så kanske jag passar på att måla och tapetsera lite också.

Men mitt liv ser inte ut så. Det finns inte utrymme varken för resor eller renoveringar. Men jag har en son som tar studenten i vår och jag har världens bästa bebisbild som jag ska använda till hans plakat. Jag har två veckors sparad semester från förra året vilke innebär att jag kan vara ledig en vecka i vår, en vecka till hösten och ändå ha lång sommarsemester. Jag har kort på ett nyöppnat gym som är öppet dygnet runt och om jag är trägen med träningen kanske jag klarar hela det här året utan ryggskott.

Men det jag ser fram emot med allra störst glädje och lika stor bävan är den här bloggens liv under 2011. Genom att anta utmaningen PostADay tänker jag att jag ska leta efter skrivlusten och kanske väcka tankar som jag inte vet att jag har.

Jag har läckt kraft tillräckligt länge. Tillåtit andra att använda det som är mitt. Men nu är det slut med allt sånt. Nu är det jag som ska samla, fokusera, sikta väl. Å jag är förvånad själv över hur mycket jag ser fram emot arbetet.

Ämnet imorgon är: Varför startade du din blogg?

 

5 kommentarer

  1. Samla, fokusera och sikta väl – definitivt något att se fram emot. Jag ser fram emot att följa dig (om jag får?) på den resan!

  2. Vilken insiktsfull kanonstart! Pang på rödbetan bara. Och jag hänger med. Det ska bli intressant!

    • Vad glad jag blir att du vill följa med! Det känns roligt och idag på väg till jobbet gick jag och funderade på inlägget jag ska skriva ikväll. Det här sätter fart på mina tankar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.