Han vet alltid vad jag menar

Kvick_utgrävning2Att min lillebror Mattias fyller 46 år idag är nästan lika märkligt som att min yngsta unge fyller 18 om några månader. Men så är det i alla fall. Att ha ett syskon som är ungefär lika gammal som man själv är en stor gåva och en gigantisk fördel i det här märkliga livet vi lever. Mattias och jag delade rum, föräldrar och 1970-tal. Vi delade hyreshusområdet i Kållered, åren i Brattåsskolan, morfarshuset i Brännås och paradissomrarna på Getterön. Han vet alltid vad jag pratar om. Sådant som jag förgäves försöker förklara för oförstående vänner fattar han direkt. Vi vet vad som gör oss nostalgiska och vemodiga och vi vet varför. Men för det mesta har vi vansinnigt kul. Våra ungar brukar titta medlidsamt på oss när vi garvar oss kissnödiga åt nån påhittad kedja av komiska omständigheter som bara vi kan skapa och säga: “jaha, nu är de igång igen”

Glädjande nog är det fler än jag som uppskattar Mattias komiska talanger. Sedan förra året gör han nyhetsteckningar åt Alingsås tidning. En av mina favoriter avbildar en arkeologisk utgrävning i Bälinge. Mattias upptäckte att ett fyndområde låg helt nära Bälinge återvinningsstation och därmed var den komiska poängen i hamn. Mattias skriver själv om teckningen: “Jag tycker nog själv att det roligaste i bilden är just den glada arkeologen i bakgrunden som lyckligt halar upp en overheadapparat ur leran. Ett riktigt fornfynd! Men det är ju å andra sidan min humor.”

En annan favorit är bilden här nedanför. På grund av problem med buskörning genom Alingsås centrum på nätterna infördes en regel som sa att bilister endast fick passera N. Strömgatan en gång mellan kl. 22.00 och 06.00.

KVICKPolis_www

Jag tycker att ni ska gratulera min fina, bästa lillebror genom att besöka hans webbplats och kika på hans övriga nyhetsbilder. Och allt annat som han också gör.

Mattias Kvick – Tecknare

Mattias Kvick gästbloggar om tecknande i Alingsås tidning 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.