Ingen att tävla med

Mälaren

Ser dokumentären Fångade av scientologin och måste fundera över vad vi låter oss användas till. Det går att känna igen mönster och beteenden från andra sammanhang. Som inte är kyrkor. Tänker jag.

Därefter ser jag Mina två liv om bipolär sjukdom. Naturlitgvis ÄR ingen bipolär. Man HAR en sjukdom. Precis som man inte ÄR cancer om man drabbas. Det är märkligt med terminologin kring psykisk sjukdom. Man ÄR schizofren, bipolär och deprimerad medan man HAR cystisk fibros, MS eller influensa. Ibland hör jag allergiker säga att de ÄR laktos, gluten eller pollen. Det blir nästan lite skojigt. Här kommer det ett pollen och en gluten vandrandes Vasagatan fram.

Min stillsamma promenad gick idag till Mälaren. Ingen Runkeeper. Ingen brådska. Ingen att tävla med. På pirens kant under de knotiga träden satte jag mig och dinglade en stund med benen. Det var skönt. Vinden blåste sådär alldeles lagom. Molnen smekte mitt huvud som när en älskad människa blåser varm luft i  mitt hår. Det var mina minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.