Jag faller genom orden

Clouds av Fractal Artist på Flickr

I april berättade jag här om hur vi på min arbetsplats släckte ner den webbplats som jag varit innehållsansvarig redaktör för i många år för att istället lansera en alldeles ny och modern webb. Den lanseringen hade naturligtvis föregåtts av planering, analyser, förstudier, undersökningar, projektledare, utveckling, bakslag, ny projektledare, felsteg, affekterad dialog, framsteg, ny projektledare, samarbete, missmod, och hårt arbete ända in i mål. Jag var med på ett av de allra första möten som inledde hela arbetet och jag gick ifrån mötet med följande rader i mitt block:

De grå dagarnas havrevälling

En diffus obehagskänsla i huden

som om hårrötterna vrider sig

och skaver i underhuden

 

Fredag 13:19

En luddig massa av grå och vita moln

glider fram över Stadshusets tak

Innanför fönstret visar Startsidan

X antal länkar till webbaserade verktyg

som användaren valt från en centralt styrd lista

 

Jag önskar mig en grönmossig sten att krypa under

som en feg drake

trött på att spänna fenorna och spruta eld

 

Vi arbetar med förbättringar av driftmiljön

för att i framtiden undvika den sortens tekniska problem

som vi har just nu

 

Jag faller genom orden

griper tag i trappstegen

på Stadshusets tak

 

Molnen smeker mitt huvud

som när en älskad människa

blåser varm luft i  mitt hår

 

Det är min minut

Grå havrevälling

Hud som skaver

X antal länkar

Molnens smekningar

Till och med trappstegen

på Stadshuset tak

trots att det kan verka lite märkligt

är min

På något vis kunde man nästan ana redan här att jag och det här projektet skulle gå skilda vägar inom kort.

Foto: Cheryl på Flickr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.