Med skadad tillväxtpunkt

Ormhasselblogg2Ormhassel kan vara den vackraste växt som finns. Det står två ormhasselbuskar utanför mitt hus och jag passerar dem varje dag på min väg till och från jobbet. Ormhasseln är allra vackrast på vintern då grenarna är helt kala och nu på våren då bladen är små och skira. Idag läser jag att ormhasseln ser ut som den gör därför att den har en skadad tillväxtpunkt. Det är därför grenarna skruvar sig som ormar och bladen är förvridna. Med ens blev min beundran för ormhasselns skönhet väldigt symbolisk. Jag vet inte hur jag har det med min tillväxtpunkt men visst kan man känna sig lite förvriden ibland. Fast kanske lite vacker också.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.