Saker som kan dölja sig i en bokhylla

Idag sorterar jag böcker för jag har fått en ny del till min bokhylla. Rent praktiskt innebär det att jag kan återgå till mitt förnämliga system med böcker sorterade efter genrer och i bokstavsordning. Det innebär också att jag, i sorterandet, hittar alla möjliga spännande saker som fallit ner bakom bokraderna och glömts bort. Som till exempel det här receptet som jag skapade en gång och som jag nog kan ha använt en och annan gång:

Ingredienser

  • 1 pojke, cirka 14 år
  • 3 dl arbetsuppgifter
  • 3 dl gränser
  • 1 nypa ilska
  • Minst 4 liter kärlek, späd ytterligare vid behov
  • 1 liter samtal
  • Massor av mat
  • Kramar efter behag

Tag pojken försiktigt ur sängen. Blanda en del kärlek med lika mycket mat och tillsätt det sakta. Dela arbetsuppgifterna i lagom stora delar. Kavla ut gränserna och placera dem i en ring runt pojken. Ös över minst en liter kärlek och tillsätt en eller flera kramar. Känn försiktigt med fingertopparna när det är dags att tillsätta samtalet. Om pojken hotar att rinna över gränserna, tillsätt en nypa ilska. Slå därefter genast över minst 2 liter kärlek. Låt hela anrättningen vila på ett mörkt och lagom varmt ställe över natten. Ta fram pojken nästa dag och börja om från början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.