Hemvändarfest

Det här med hemvändarfester är ett okänt fenomen för mig som växte upp i en storstadskranskommun men tydligen ett etablerat koncept i mindre städer. På juldagen går man alltså på lokal vilket innebär att kvarboingar och utflyttare träffas en gång om året. En chans att jämföra framgångar och skratta åt andras misslyckanden.

Själv växte jag upp i Kållered. Tanken på en hemvändarfest i Kållered är både komisk och hemsk. Gången ner i underjorden gick till gården. Ovanför, i den långsmala öststadsbunkern, konkurrerade Bonum och Konsum.

Jag föreslog för mina syskon att vi kunde planera en hemvändarfest nästa juldag. Vi kunde sitta på de sneda trästaketen utanför gården och röka röda Prince. Syrran tyckte att det var årets bästa idé. Jag anar dock en viss sarkasm bakom orden. Brorsan har inte svarat alls.

Bilden hittade jag på den här webbplatsen som Cia Nord står bakom. Där kan den nyfikne se fler bilder från Kållereds centrum.

En kommentar

  1. Jag har för mig att jag svarade om än något sent. Jag tänkte att vi kunde vandra Vommedalsvägen upp och ner och titta på de tegelröda trevåningshusen. Frågan är bara, vem skulle vi träffa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.