Jag ankrar i ett nytt år

Motto2016

Varje morgon under 2015 har jag mötts av samma mening när jag hämtat min frukostfil ur kylskåpet: “There is always hope” Hoppet har helt enkelt suttit på min kylskåpsdörr, som ett löfte och en utmaning. Orden är Tolkiens och han låter Aragorn säga dem när det ser som allra mörkast ut för människorna i Middle Earth.

Den här dialogen med mig själv, via min kylskåpsdörr, är mitt sätt att kasta ut ett ankare för att ha något som håller mig stadig genom underströmmar och stormar under året. Varje år har sitt speciella budskap. Ett år utmanade jag mig själv att bli vuxen på riktigt i en släkt där det är ont om vuxna kvinnor. Ett annat år, när allt snurrade alldeles för fort med ungar och jobb och strul med det mesta, hade jag stor användning av ett lakoniskt “This too will pass.” Och när min allra mest älskade människa dog fann jag någon slags lindring i att läsa en kort dialog tyst för mig själv framför kylskåpet varje morgon:

-It hurts
-I know, that’s what hearts do

Nu är det förändringens tid. Jag misstänker att nästan allting kommer att se annorlunda ut i mitt liv när 2016 är slut än vad det gör idag. Tanken fyller mig med lika delar eufori och skräck. Årets ankare på kylskåpsdörren blir därför: “Samla, fokusera och sikta väl” Om kättingen håller så kanske jag inte blåser bort.

“There is always hope” Aragorns ord till Haleth inför striden om Helms Deep – äldre blogginlägg

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.