Och jag undrar

orwell-1984När jag scrollar igenom mitt nyhetsflöde på Twitter kommer jag ofta att tänka på Partiets slagord i Geroge Orwells roman 1984:

Krig är fred.

Frihet är slaveri.

Okunnighet är styrka

Och jag undrar.

När rika länder i väst skickar beväpnade soldater i stridsvagnar till oroliga länder, är det då krig eller fred?

När en människa arbetar 50 timmar i veckan för att hålla sig och sin familj med rätt statusmarkörer, är det då frihet eller slaveri?

När 30 000 okunniga människor på Facebook förmår makthavare att ändra ett beslut är det naturligtvis styrka. Men tänk om de okunniga starka har fel? Tänk om de är starka just på grund av sin okunnighet? Därför att med kunskap blir det genast svårare att förstå och att fatta rätt beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.